All Inclusive Ibiza

Ibiza all inclusive vakantie voor het hele gezin

Wie een zorgeloze vakantie Ibiza wil boeken, kiest voor een all inclusive vakantie Ibiza.
Een vakantie in Ibiza beleven is één groot avontuur. Via deze site kan je een 5, 8, 14, 15 of 22 daagse luxe vakantie Ibiza boeken. Ook voor een all inclusive en last minute Ibiza inclusief vliegtickets, transfers en hotel.

All Inclusive resorts en hotels in Ibiza

In Ibiza vind je de mooiste hotels en resorts. Of je nu een 4 sterren hotel of resort met Spa en sauna zoekt of een goedkoop all inclusive appartement, op dit unieke eiland is alles mogelijk. Je kunt ook en All In vakantie in een wellness hotel Ibiza boeken.
Ibiza is zeker zo aantrekkelijk als een all inclusive Mallorca

zonsondergang Ibiza

Last minute all inclusive Ibiza boeken

Ibiza is in de meeste maanden va het jaar vrij zon zeker. Als je enkele dagen voor vertrek een last minute all inclusive Ibiza boekt, kan je helemaal zekere zijn van zonnige dagen. Een last minute Ibiza is tot we 20 % goedkoper. Boek deze bijvoorbeeld via TUI of Prijsvrij.

Enkele voorbeelden van luxe hotels en resorts met all inclusive arrangementen

In Ibiza vind je vele luxe hotels en resorts waar je kunt verblijven op basis van een all inclusive arrangement. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid een all inclusive en Adult Only hotelarrangement te boeken. Eén van de betere Adults Only hotels is hotel Palladium Cala Llonga . Hier kan je een all inclusive arrangement Ibiza voor alleen volwassenen boeken. Voor een onbezorgde en luxe vakantie Ibiza.

Es Vedra Ibiza

Achtergrond informatie Ibiza

Het meest westelijke en op twee na grootste eiland van de Balearen is Ibiza. Het behoort tot de Pitiusan- archipel en is hun grootste eiland. Met een oppervlakte van 573 vierkante kilometer is Ibiza vooral voor jongeren het nummer één vakantieparadijs nummer!

Waar staat Ibiza eigenlijk om bekend? Feest is het modewoord dat velen direct associëren met Ibiza. Je kunt echter ook interessante en afwisselende eilandverkenningen ondernemen ver weg van het feestleven en je met het gezin terugtrekken op de zonnige zandstranden. De pittoreske noordkust en de bossen van Ibiza zijn ook de moeite waard voor rustzoekers en natuurliefhebbers. En het beste van alles: het is slechts twee uur vliegen om te zonnebaden op de mooiste stranden van Ibiza.

Beachclub Ibiza

Geschiedenis van Ibiza

Overblijfselen van Ibiza’s eclectische geschiedenis zijn nog steeds te vinden in de oude gebouwen en in de diverse cultuur van het eiland.

Archeologische opgravingen suggereren dat de geschiedenis van Ibiza teruggaat tot 800 jaar voor Christus. Toen het werd ontdekt door de Feniciërs en door hen Ibshim werd genoemd, of “eiland bedekt met dennen”.
De komst van de Carthagers in 654 voor Christus had echter de grootste invloed op de ontwikkeling van het eiland. Ze hebben het eiland economisch nieuw leven ingeblazen door te werken aan een meer onderscheidende identiteit van Ibiza. Door gebruik te maken van de perfecte ligging van Ibiza als haven, ontwikkelden ze vele winstgevende handelsroutes, met name de export van zout. De Carthagers waren ook de oprichters van Ibiza-stad, die ze Ibossim noemden, van de vroege Fenicische Ibshim.

De Romeinen

Vele jaren later, in 123 v. Chr. kwamen de Romeinen naar de Balearen en grepen de macht, ze verspreidden Romeinse architectuur en plaatsnamen over het eiland (de Carthaagse naam van Ibiza, “Ibossim”, werd “Ebusus”). In de loop van de volgende eeuwen veranderde Ibiza voor een korte periode van eigenaar, maar geen van hen was van bijzonder belang voor de ontwikkeling van het eiland, behalve voor een korte periode onder Byzantijnse heerschappij.

De Moren

De meest fascinerende periode in de geschiedenis van Ibiza in termen van ontwikkeling begon ongetwijfeld in de 9e eeuw na Christus toen de Moren kwamen. Tijdens hun 500-jarige heerschappij (of “Yebisah” zoals de Moren het eiland noemden), behaalde Ibiza steeds meer succes. Het bouwen van een aantal ongelooflijk dikke stadsmuren was slechts één reden waarom het eiland zo lang in Moorse handen bleef. Veel van deze goed doordachte architectonische hoogstandjes zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. De Moorse cultuur, stijl en traditie bleven vele elementen van het moderne leven op Ibiza toevoegen, wat charme en intensiteit toevoegde aan de geschiedenis van vele delen van het eiland.

De Catalanen

Het lot van Ibiza was echter niet bezegeld na de Moorse invasie. In 1235 kwamen de Catalanen die vasthielden aan hun nobele “Eivissa” en het zorgvuldig maakten tot wat het nu is. Het christendom had de grootste impact op het eiland, de moskee werd een kathedraal en veel plaatsnamen werden vernoemd naar heiligen. De Catalanen regeerden Ibiza vanuit het vasteland van Spanje en dwongen de eilandbewoners om zelfvoorzienend en onafhankelijk te worden. Toen ze in gevaar waren door piraten, bouwden ze enorme wachttorens die vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn langs de kustlijn.
Pas in 1970 werd het Onafhankelijkheidsbeeld van de Balearen opgericht, wat ertoe leidde dat de Balearen de status van een autonome gemeenschap van Spanje kregen, waardoor de archipel de vrijheid kreeg om zichzelf te regeren.

Ibiza kust

Ibiza all inclusive, last minute & pakketreizen

Feest en nachtleven, landschappelijke diversiteit en paradijselijke stranden, dit zijn de rijkdommen van Ibiza! Ook de prachtige badplaatsen en stranden van Ibiza zijn zeer snel te bereiken. Platja den Bossa is één van de mooiste stranden van het eiland en ligt op slechts een paar kilometer van Ibiza-stad. We zouden vele pagina’s kunnen vullen over de stranden op Ibiza.
Ibiza heeft het meest evenwichtige klimaat van de Balearen, wat betekent dat de temperatuur zelden boven de 30°C komt.

Lange zomer

De zomer op Ibiza is lang en wordt gekenmerkt door vele uren zonneschijn, die het door de frisse zeebries nooit te warm laat worden.
Hoewel Ibiza nog niet de bezoekersrecords heeft gebroken die Mallorca elk jaar heeft, wordt het jaarlijks door wel 2 miljoen vakantiegangers bezocht. Vooral Britten voelen zich thuis op Ibiza. Daarna volgen gasten uit Nederland, Duitsland, Italië en Frankrijk. In plaats van een gezichtsloze massale slaapzaal kiezen steeds meer bezoekers voor een gezellige finca die zijn eigen charme heeft en meer privacy biedt.

feestvakantie op het strand

Waar gaat het feest los op Ibiza?

Ibiza ’s clubscene – bekend van de techno, de house en volle dansvloeren – is het kenmerk van het eilandleven. Internationale top-dj’s draaien het hele seizoen door op het eiland, maar juli en augustus zijn de drukste maanden op Ibiza. De top van de muziekindustrie ontmoeten elkaar op Ibiza, de rijken en schoonheden komen hier om te zonnebaden en homo’s en lesbiennes worden ook openlijk verwelkomd op het eiland. Het beste: Er rijden bussen tussen de feestbolwerken van Ibiza-stad, Playa den Bossa en San Antonio, zodat je gegarandeerd niets mist en kunt feesten tot zonsopgang. Als je een jongeren vakantie wilt boeken, is Ibiza de plaats om te zijn.

Eivissa – Ibiza city

De belangrijkste stad op het eiland is Ciutat dEivissa (Catalaans.), Ibiza-stad. Op slechts acht kilometer van de luchthaven van Ibiza wachten de pittoreske oude stad, de romantische havenwijk en het bruisende nachtleven op bezoekers. Het enige nadeel van de hoofdstad van het eiland: er is geen strand. De prachtige badplaatsen en stranden van Ibiza zijn echter snel te bereiken. Platja den Bossa is een van de mooiste stranden van het eiland en ligt op slechts een paar kilometer van Ibiza-stad.

Attracties Ibiza

Es Vedrá

Als je op vakantie gaat naar Ibiza, kom je een echt natuurwonder tegen. De rots Es Vedrá zie je aan de zuidkust van Ibiza uit de zee. Het staat op de meeste ansichtkaarten van Ibiza en roept mythen op die dateren uit de oudheid. Hier wordt aangenomen dat Es Vedrá de noodlottige 382 meter hoge rots is waarop Odysseus werd verpletterd toen hij werd verleid door het gezang van de sirenes. Tijdens een boottocht zie je de mysterieuze rots van dichtbij. Het beste uitzicht op Es Vedrá is echter vanaf de Torre del Pirata, een toren die hoog boven de kliffen van het eiland ligt, tegenover de mystieke Es Vedrá-rots.

Es Vedra natuur Ibiza

Ibiza-stad (Eivissa)

Een van de meest opwindende feestmetropolen is de levendige hoofdstad van het eiland, genaamd Ibiza-stad of Eivissa. De oude stad is verdeeld in de oude vestingstad “Dalt Vila” met kleurrijke huizen en kleine winkeltjes, evenals de visserswijk Sa Penya en de havenwijk Sa Marina. ’s Avonds veranderen Sa Penya en Sa Marina in een spannende party zone met trendy clubs en disco’s.
De nobele jachthaven Marina de Botafoch biedt vooral ’s avonds een prachtig panoramisch uitzicht over de oude stad en nodigt uit tot verpozen.

Necropolis van Puig des Molins

De “Stad van de Doden” is de grootste, oudste en best bewaarde necropolis uit de Fenicische periode. Het ligt in de buurt van Dalt Vila en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder de begraafplaatsen en grafkamers met stenen doodskisten. In het bijbehorende museum kun je ook kijken naar de begrafenisgebruiken van de Feniciërs, Romeinen en andere culturen

Hippiemarkt Las Dalias

Ibiza staat bekend om de mooiste hippiemarkten van Spanje. Las Dalias in San Carlos is één van de grootste en bekendste hippiemarkten van Ibiza. Hier vind je veelal handgemaakte kleding en sieraden in traditionele hippiestijl en is er vaak live muziek, waardoor er een ontspannen sfeer ontstaat. De markt is het hele jaar door op zaterdag geopend en in de zomermaanden is er ook een avondmarkt die op maandag-, dinsdag- en zondagavond geopend is.

De mooiste baaien & stranden

1500 meter helder zandstrand, dure jachten, zandduinen en muziekbars – bij Playa de las Salinas vindt je alles wat je hartje begeert.
Direct achter het lange strand strekt zich het natuurpark Ses Salines uit met zijn unieke flora en fauna.

De badplaats Portinatx heeft drie stranden te bieden, die allemaal in kleine baaien liggen. Omgeven door een klif zijn de stranden met hun fijne zand en heldere water ook een paradijs om te snorkelen.

Het is wat rustiger aan de baai van Sa Caleta in het zuiden van Ibiza, wat met zijn rode kliffen een dromerige sfeer creëert.
Op Ibiza wordt naast Spaans ook Catalaans en het eilanddialect (Ibizenk) gesproken.

Formentera zee

Korte reis van Ibiza naar Formentera

Overigens is een uitstapje naar het rustige naburige eiland Formentera ook de moeite waard. Er is een veerdienst tussen Ibiza en Formentera die de haven van Ibiza-stad verbindt met La Savina op Formentera. De overtocht duurt slechts 30 minuten! Geniet van de ontspannende zon en lekkere zwemtochten op de mooiste stranden van Formentera!

Klimaat & Weer

Wanneer begint het hoogseizoen op Ibiza?
De officiële start van het seizoen met een grote toeloop van vakantiegangers is Pasen. Hier kun je dan al zwemmen en luieren in de zon. In juni, juli en augustus wordt het echt zomers. Degenen die van plan zijn om op dit moment naar Ibiza te reizen, moeten vroeg boeken, aangezien zowel zonaanbidders als feestgangers op zoek zijn naar aanbiedingen voor vluchten en accommodatie. Zonder een wolkje aan de lucht kun je profiteren van het uitgebalanceerde klimaat van Ibiza, vooral in de zomermaanden.

Zon en plezier is het motto! De ene gebeurtenis jaagt de andere op het eiland na tot eind september. Op de milde winterdagen na het einde van het seizoen is Ibiza niet langer een trekpleister voor bezoekers. Rust en ontspanning voeren de boventoon, waar vooral de inwoners van Ibiza van profiteren.

Wanneer is de beste tijd om naar Ibiza te reizen?

Strandvakantiegangers en feestgangers moeten de zomermaanden als reistijd kiezen, terwijl wandelaars en natuurliefhebbers in het voorjaar aan hun trekken komen. Bijzonder aantrekkelijk is een reis naar Ibiza tijdens het amandelbloesemseizoen, dat tot eind februari kan worden beleefd. Hoe dan ook, met een gemiddelde temperatuur van 26°C in de zomer en matige temperaturen van rond de 12°C in de winter op Ibiza is er altijd wel een gezellig plekje onder de zon te vinden. Het is onwaarschijnlijk dat er ooit regen zal vallen, dankzij het uitgebalanceerde klimaat, het beste van alle Balearen.

restaurant Ibiza

Eten en drinken

Culinaire specialiteiten van Ibiza
Op Ibiza zul je ook niet verhongeren. Het aanbod aan eten en drinken is groot en een aantal van de eilandspecialiteiten zijn bijzonder aan te bevelen naast de internationale en Spaanse keuken. Het is dan ook een perfecte locatie voor een all inclusive vakantie Spanje.

In bijna elk restaurant kun je de Ibizan vleesstoofpot (Sofrit Pages) krijgen. Verschillende soorten vlees worden gestoofd met kaneel en sanfran, heerlijke groenten en aardappelen en daarna warm geserveerd. Een andere specialiteit van Ibiza is flao, een soort hartige cheesecake. Natuurlijk mogen zeevruchten en vers gevangen vis niet ontbreken op het menu.

Laat eten en genieten

Zoals gebruikelijk in Spanje wordt er meestal heel uitgebreid en heel laat op de avond gegeten. Tijdens een gezellig samenzijn met familie of vrienden kun je de typische sangria van Spanje proberen, evenals de typische sterke dranken van het eiland. Twee bekende likeuren zijn Frigola (tijmlikeur, heel zoet) en Hierbas Ibicencas. Deze smaken het lekkerst als ze met ijs worden gedronken. Ook stimuleren ze na een rijke maaltijd de spijsvertering. Tevens kun je internationale cocktail- en drankspecialiteiten van over de hele wereld proberen. Je kunt ook heerlijke tapas krijgen in bars, die met een goede druppel wijn een speciale traktatie worden. Dat maakt Ibiza zo aantrekkelijk om er een familieweekend te vieren. Je kunt hier ook een all inclusive familieweekend boeken
Kortom: de keuken van Ibiza is zo lekker en gevarieerd dat je er niet meer mee stopt. Het heeft invloeden uit de Spaanse, Griekse en Moorse kookcultuur en biedt een kleurrijke potpourri van gerechten in combinatie met stevige likeuren.
Land en mensen

Ibiza’s levensstijl en mentaliteit

De inwoners van Ibiza zijn een hartelijk volk. De lange en levendige geschiedenis van het eiland zal één van de getuigenissen zijn die de Ibizanen hebben gevormd. De Ibizanen staan tegenwoordig bekend als vriendelijk en liberaal. Eivissa (Catalaans voor Ibiza) is altijd een uitstekende uitvalsbasis in de zee geweest en werd door verschillende culturen gebruikt als handelscentrum, waar waarschijnlijk het kosmopolitisme van de Ibizanen vandaan komt. Het eilandleven kreeg invloeden van de Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen, Byzantijnen en Moren.

Ibiza volg je dromen

Tolerant

Tolerantie en doorzettingsvermogen zijn kenmerkende eigenschappen van de Ibizans. Terwijl het kleurrijke leven aan de kusten en in de haven raast, heerst in het binnenland een dromerige en rustige sfeer. Het maakt niet uit tot welke religie of cultuur je behoort, welke seksuele voorkeuren je hebt of welke taal je spreekt – op Ibiza wordt iedereen geaccepteerd voor wie ze zijn.

De officiële taal naast het Spaans is het Catalaans, dat vaker wordt gesproken, vooral onder de lokale bevolking. Je kunt de Ibizanen vooral een plezier doen als je er een paar fragmenten van leert en ze ’s ochtends begroet met een vriendelijke Bon dia in plaats van Buenas dias of in het Engels en andere talen. Interessant is ook het lokale dialect van het eiland, het zogenaamde eivissenc. Er zijn echter maar een paar mensen die dit kunnen.

TUI Suneo All Inclusive Banner