All Inclusive Menorca

All Inclusive vakantie Menorca

Boek hier een 8, 15 of 16 daagse all inclusive vakantie Menorca en verblijf in een luxe hotel of resort Menorca met zwembad of Spa. Ook als last minute en all inclusive vakantie Menorca te boeken. Inclusief hotel, vliegtickets en transfers.

Menorca vluchten en hotels, ervaar de diversiteit van Menorca

Elke reiziger die Menorca bezoekt zal het juiste vakantieaanbod voor hem of haar vinden. Ook als je een all inclusive vakantie Menorca voor 8 dagen boekt. Menorca kan met vertrouwen worden omschreven als een insidertip op de Balearen. Het is schilderachtig en de op één na grootste eiland van de Balearen is een vakantieparadijs dat onvergelijkbare vrije tijd biedt. Het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Ibiza maar is minstens zo aantrekkelijk voor mensen die van zon, strand, zee en relaxen houden.

Niet kunnen kiezen

Als je niet wil kiezen tussen een reis naar Mallorca of een vakantie Canarische Eilanden, kun je gemakkelijk overstappen naar het schilderachtige Menorca. Het meest oostelijke eiland van de Balearen biedt de beste combinatie van zonnige strandvakanties, feestplezier en het verkennen van de natuur. Want of het nu gaat om wandelen, mountainbiken, paardrijden of duiken, zeilen en surfen, er zijn veel vrijetijdsactiviteiten waarmee jij de schoonheid van het eiland Menorca kunt verkennen. Het lijdt geen twijfel dat Menorca kan wedijveren met de veel bekendere eilanden Ibiza en Mallorca.

Menorca baai

Geschiedenis van Menorca

Menorca is beïnvloed door vele volkeren: Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen, Moren, Spanjaarden, Engelsen en Fransen. De voornaam van het eiland was Nura – vuur in het Fenicisch. In de Romeinse tijd heette het eiland Minor – het kleinere, dat later Menorca werd.

Hoe het allemaal begon, waar de eerste bewoners van het eiland vandaan kwamen, wie ze waren, al deze vragen blijven open voor speculatie.
Taulas, Talaiots en Navetas
Eén van de laatste grote mysteries van de Middellandse Zee is de meer dan 7000 jaar oude megalithische cultuur van Menorca.

Veel cultuur op Menorca

Op het eiland zijn meer dan duizend prehistorische culturele monumenten te vinden. Rond 2000 voor Christus verschenen de eerste stenen dorpen en naveta’s, die de vorm hebben van een omgekeerde romp van een boot en dienst deden als grafkamers. De talayots, grote meestal ronde stenen torens, zijn typerend voor de westelijke Middellandse Zee-beschaving die zich rond 1500 voor Christus ontwikkelde en die bekend staat als de talaiot-cultuur op de Balearen.

Menorca geschiedenis

Uitkijktorens of verdedigingswerken

De naam is afgeleid van het Arabische woord Atalaya = uitkijktoren. Ze dienden hoogstwaarschijnlijk als uitkijktorens of als verdedigingswerken. De invloed van de eerste hoge culturen van de oostelijke Middellandse Zee voor de opkomst van de Talaiot-cultuur zou verklaren waarom er grotere en perfecter gebouwde stenen constructies op Menorca werden gevonden dan op de naburige Balearen. Deze theorie wordt echter getemperd door de aanwezigheid van de taula’s. Net als grote tafels tot 5 m hoog, zijn ze samengesteld uit twee stenen blokken met een gewicht van enkele tonnen. Taulas komen alleen op Menorca voor.

Waren het offertafels, primitieve observatoria of…? Ze vormen het grote onopgeloste archeologische mysterie van Menorca, vergelijkbaar met de steencirkel van Stonehenge in Engeland.

Menorca vuurtoren

Meer dan 30 Taula complexen op Menorca

Meer dan dertig opgegraven taula-complexen, die nog bijna volledig bewaard zijn gebleven, en talloze naveta’s en talaiots maken Menorca tot een uniek openluchtmuseum.
Historie:

 • 2000 Prehistorie – Brons en IJstijd. De grote nederzettingen met talayots, taula’s, verdedigingsmuren en grafgrotten behoren tot de tijd van de grote stenen gebouwen – megalithische cultuur.
 • 123 – A.D de Balearen werden veroverd door de Romeinen.
 • 902 – De Balearen vallen onder het kalifaat van Cordoba.
 • 1287 – Alfons III. De liberale verovert Menorca.
 • 1293-1343 Menorca wordt onderdeel van het Koninkrijk Mallorca. In 1343 kwamen de Balearen onder de kroon van Aragon-Catalonië.
 • 1535 – Vernietiging van Maó door de Turk Barbarossa.
 • 1554 – De bouw van het fort San Felipe begint.
 • 1558 – Vernietiging van Ciutadella door de Turken.
 • 1713 – Menorca komt onder de Kroon van Engeland door de Vrede van Utrecht. Met enkele onderbrekingen duurde het bewind van Engeland een eeuw.
 • 1756-1763 Tijdens de Zevenjarige Oorlog wordt Menorca bezet door de Fransen. Oprichting van de stad St. Lluís.
 • 1802 – Met het Verdrag van Amiens komt Menorca weer onder Spaanse soevereiniteit.
 • 1850 – Men kan zeggen dat de kleinschalige industrie op Menorca begint met de oprichting van de eerste schoenenfabrieken.
 • 1931 – Verkiezing van de afgevaardigden. De coalitie van Republikeinen en Socialisten wint.
 • 1936-1939 Tijdens de Spaanse Burgeroorlog blijft Menorca republikeins.
 • 1979 – Eerste verkiezingen voor de democratische gemeentehuizen van het eiland – Oprichting van de – Consell Insular – Eilandsraad.

All inclusive familie vakantie Menorca

Vooral gezinnen waarderen de mediterrane flair op Menorca, dat nog niet overbevolkt is met toeristen. Adembenemende en pittoreske kustlandschappen en prachtige baaien nodigen je uit om te genieten van de stranden van Menorca. De mooiste stranden vind je in het zuiden van het eiland, waar in Binibeca, Playa Bosc en Son Bou talloze all inclusive hotels en resorts met een fantastische vakantiesfeer te vinden zijn. Maar ook de stormachtige noordkust van Menorca weet indruk te maken met idyllische stranden zoals Playas De Fornells. Een all inclusive vakantie Menorca kan ook aantrekkelijk zijn in het kader van een vriendenweekend.

Attracties van Menorca

De huidige hoofdstad van het eiland Maó ligt ook in het zuiden, waar vooral jongeren graag hun vakantie doorbrengen om zo dicht mogelijk bij het feestleven van Menorca te zijn. Aangezien de luchthaven van Menorca slechts ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van de stad ligt, is het de moeite waard om een omweg naar Maó te maken. Entertainment en winkelmogelijkheden zijn er in overvloed en de charmante oude stad nodigt uit tot een wandeling door de stad. Bezoek zeker de haven van de stad Maó, na Sydney de grootste natuurlijke haven ter wereld.
Ciutadella in het noordwesten was tot de 18e eeuw de hoofdstad van het eiland. Als je geïnteresseerd bent in de diverse geschiedenis van het eiland, ben je hier aan het juiste adres en zul je versteld staan van de middeleeuwse flair en het stadsbeeld van het eiland, dat wordt gekenmerkt door kerken en voormalige paleizen.

Menorca bootjes

Regio’s van Menorca

Over het algemeen is Menorca verdeeld in twee regio’s. In het bergachtige noorden ligt de zogenaamde Tramuntana. In het zuiden wordt deze regio begrensd door het heuvelland van Migjorn. Menorca blijft bijna uitsluitend bevolkt aan de kusten over een oppervlakte van ongeveer 700 vierkante kilometer. In het binnenland is de natuur de stuwende kracht, die met een groot oog voor natuurbehoud in zijn originaliteit wordt bewaard. In het midden van het eiland ligt ook de hoogste top van Menorca, de Monte Toro. De heuvel, die slechts 357 meter hoog is, biedt bezoekers een fantastisch uitzicht over heel Menorca, dat wordt gekenmerkt door vlakke landschappen.
Iets anders dan de klassieke Mallorca of Ibiza vakanties op de Balearen? Dan op naar het eiland Menorca.

Klimaat & Weer

Temperaturen op Menorca
De lente en de late zomermaanden worden aanbevolen als de beste tijd om naar Menorca te reizen. Als je in juli een goedkope vlucht neemt, hoef jij je dankzij de frisse zomerwind geen zorgen te maken over de heetste dagen van het jaar met temperaturen tot 40°C.
Het milde mediterrane klimaat van Menorca is vooral gunstig voor vakantiegangers, die zelfs op bijzonder warme zomerdagen genieten van een frisse, zachte zeebries. Want zelfs als de thermometer in juli en augustus boven de 30°C kan komen, voel je de hitte niet zo erg dankzij de constant afkoelende noordenwind. In het voorjaar kun je een fijne vakantie doorbrengen midden in een natuurparadijs met een gemiddelde temperatuur van 20°C. Na een mooie zomer blijven de temperaturen tot oktober zacht, rond de 23°C. De winter op Menorca is meestal zacht en nat, met temperaturen die rond de 15°C schommelen.

Surfen en zeilen op Menorca

De soms sterke wind heeft de kust gevormd, vooral in het noorden van het eiland, waardoor het ruige gebied rond Fornells zich heeft ontwikkeld tot een populaire surfplek op Menorca. Vanwege het vlakke landschap op Menorca is de wind favoriet en inspireert het vooral zeilers en surfers, die hun favoriete sport aan de kusten van het eiland kunnen beoefenen.
In de winter spelen de winden die over het ruige en kale Tramuntana-landschap waaien een grote rol. De vlakke vlaktes van het noorden zorgen voor windsnelheden tot 130 kilometer per uur. Daarom wordt Menorca ook wel het eiland van de wind genoemd.

Eten en drinken in Menorca

Menorcaanse keuken
Liefhebbers van de mediterrane keuken zullen vooral genieten van het ontdekken van culinair Menorca. Hier vindt elke smaak het juiste menu, van hartig tot suikerzoet.
Gevulde groenten voegen zich bij de gezonde hartige delicatessen. Daarom is Menorca ook geschikt voor een vegetarische vakantie. Vooral de groentesoep Oliaigua, waarvan tomaten het hoofdbestanddeel zijn, is populair. Met name rundvlees en lamsvlees worden geroosterd en vervolgens geserveerd met heerlijke bijgerechten. Probeer ook lomo (varkens lende) en knoflook- of uienkonijn. Wie de verse zee lekkernijen wil proeven, kan in de havenrestaurants genieten van de beste kwaliteit rivierkreeft of vissoep. Als toetje zijn er de Menorcaanse carquinyols (koekjes met citroen en kaneel) of amandelmakarons – en het menu is klaar!
Menorca staat ook bekend om de productie van gin.

Menorca jachthaven

De Nationale drank

De nationale drank van het eiland is pomada, gin met limonade. Vaak wordt deze drank ook in het kader van een all inclusive vakantie Menorca geschonken. Je kunt ontdekken hoe de drank wordt gemaakt tijdens een rondleiding door de fabriek in Maó, die direct aan de haven ligt.

Frietjes met mayo?

De legendarische salsa mahónesa werd geboren in Menorca en is de basis van de mayonaise die tegenwoordig in alle winkelschappen te vinden is. Of alleen Menorca de mayonaise heeft uitgevonden is nooit volledig bewezen. Er is echter wel een sterke correlatie te zien. Het Spaanse Mahónesa is de hoofdstad van Menorca, dat in het Catalaans Mahón wordt genoemd (Spaans: Maó).
Land en mensen

Menorca-cultuur en eilandleven

De Menorcanen zijn blij met hun vele gasten. Het grootste deel van het inkomen wordt gegenereerd in de dienstensector, maar ook in de landbouw en de industrie. Toerisme is de nieuwe drijvende kracht. De Menorcanen behandelen hun bezoekers hartelijk en hoffelijk en zijn erg trots om hun cultuur en het dagelijks leven door te geven aan geïnteresseerden.

menorca kust

Menorca Hengsten

Men is bijzonder trots op de zwarte Menorca-hengsten, die in al hun pracht worden gepresenteerd op paardensportspelen. Vooral de feesten van de zogenaamde patroonheiligen worden gevierd. De meerderheid van de bevolking van het eiland is katholiek en viert verschillende christelijke feesten, vaak vergezeld van een processie. Hier worden heiligen vereerd in plechtige processies door de straten. Het einde van de patroonfeesten is meestal een kleurrijke viering met muziek, dans en culinaire hoogstandjes.

Festival van Ciutadella

Een hoogtepunt is zeker het hazelnootgooien van het patronale festival van Ciutadella. In vrolijke straatgevechten worden onder steeds jongere mensen talloze hazelnoten gegooid. Afgezien van dit wilde feest, is Menorca een rustig en natuurlijk stukje aarde. De Menorcanen waarderen deze sfeer en behoren tot de minder impulsieve Spanjaarden. De meeste eilandbewoners komen uit de traditionele landbouw in het binnenland, waar veeteelt en melkveehouderij een groot deel van het levensonderhoud uitmaken.
Menorcanen staan over het algemeen bekend als attente en rustige mensen. Iedereen die een traditionele kleine bar in zijn all inclusive vakantieoord Menorca bezoekt, zal geen moeite hebben om met de openhartige Menorcanen te praten en nog veel meer over Menorca te weten komen.

TUI Suneo All Inclusive Banner