Vind hier de beste aanbiedingen voor een all inclusive vakantie Tunesië.
Ontdek waarom zo veel mensen een 9, 8 of 7 daagse all inclusive vakantie Tunesië inclusief vliegtickets, verblijf in luxe hotel en onbeperkt eten en drinken kiezen. Volgens de kenners is een all inclusive vakantie Tunesië nog avontuurlijker en luxer dan een all inclusive Marokko of Egypte.
Welke reisorganisaties bieden all inclusive reizen Tunesië aan?
Je boekt een all inclusice naar bijvoorbeeld Djerba, Sousse of elders aan de Golf van Hammamet onder andere via TUI, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb of Corendon. Je kunt, indien beschikbaar via deze Tunesië specialisten ook een last minute en all inclusive vakantie Tunesië boeken, ook voor een Adults Only All Inclusive Tunesië. Verblijf bij voorkeur in een all inclusive hotel of resort aan De Golf van Hammamet.
Waarom kiezen voor een all inclusive vakantie Tunesië?
Reis naar Tunesië – een mozaïek van 1001 nachten
Tunesië is een spannende mix van magische woestijnlandschappen en historische schatten. Het land in Noord-Afrika inspireert zijn bezoekers met pittoreske olijfgaarden, groene cipressen en gele koolzaadvelden. Aan de oostkust wachten fijne zandstranden, de diepblauwe zee, luxueuze hotelcomplexen en een breed scala aan recreatieve activiteiten op u. Het zuiden wordt gekenmerkt door de uitlopers van de Sahara met zijn goudgele duinen. Treed in de voetsporen van de geschiedenis op een reis door Tunesië en geniet van de warme gastvrijheid van de mensen. Een kleine tip voor wie op zoek is naar een warme plek om te overwinteren: Tunesië is ook ideaal voor een langdurige vakantie.
Excursietips voor je all inclusive reis Tunesië
Combineer een rondreis door Tunesië met een verblijf in Sousse of Port el Kantaoui. Hier kun je ontspannen op droomstranden of watersporten beoefenen. De havenstad Sousse aan de Golf van Hammamet is de vierde grootste stad van Tunesië en betovert met zijn glimmende witte medina die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een andere attractie is de Grote Moskee, de heilige structuur werd gebouwd in het jaar 851 en verrukt met een stenen gebedsruimte uit de 10e eeuw en een binnenplaats omringd door kantelen en torens. Slenterend door de smalle straatjes van de medina kun je oosterse flair ervaren, want er zijn verschillende handwerkwinkels, geurige kruiden en Moorse cafés.
Kantaoui
Kantaoui ligt ongeveer tien kilometer ten noorden van Sousse. De stad heeft een grote jachthaven met meer dan 340 ligplaatsen.
Voor een all inclusive vakantie Tunesië vind je er een grote keuze aan vrijetijds- en sportfaciliteiten, zoals golfen of duiken. Talrijke restaurants, gezellige cafés, oosterse theesalons en kleine winkeltjes zorgen voor afwisseling. Combineer de reis door Tunesië ook met reizen naar Kairouan, Carthago of Tunis. Bezoek de hoofdstad Tunis en maak een wandeling door de smalle straatjes van de medina. De historische oude stad is ook uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Hier bevindt zich ook de eerbiedwaardige Ez Zitouna-moskee uit het jaar 732. Een van de hoogtepunten van Tunis is het Bardo-museum, het grootste archeologische museum in Tunesië en herbergt unieke mozaïeken, evenals potten, maskers en sarcofagen van de 7e tot 3e.
Vliegreizen naar Tunesië: pure ontspanning
Indien je een all inclusive vakantie Tunesië vliegvakantie boekt, kan de voorpret voor een onbezorgde zonvakantie al beginnen. Zeker als je een all inclusie rondreis Tunesië hebt geboekt. Bezoek bijvoorbeeld Hammamet, de prachtige badplaats in het noorden van Tunesië, op een vlucht naar Tunesië. Naast lange zandstranden strekken zich langs de kust ruime golfbanen uit. Je kunt ook slenteren door de steegjes van de medina, de historische oude stad, die vandaag de dag nog steeds wordt omringd door stadsmuren.
Djerba
Indien je aanbiedingen en last minutes voor een all inclusive vakantie Tunesië zoekt, is de kans het grootst deze te vinden op Djerba. Als je van de flair van het eiland wilt genieten, is Djerba de plek voor jou. Het Tunesische eiland ligt voor de zuidoostkust van het land en is ook het meest zuidelijke eiland in de Middellandse Zee. Ontspan hier onder palmbomen en bij zonsondergang als in een prentenboek. Laat je tijdens een vlucht naar Tunesië verleiden door de smakelijke Tunesische keuken: probeer couscous, lamsgerechten, geitenkaas met honing, kikkererwtensoep en vele andere lekkernijen.
Vliegreizen Tunesië: beleef een gevarieerde geschiedenis
Tunesië was in zijn ongeveer drieduizendjarige geschiedenis onderhevig aan een grote verscheidenheid aan invloeden: naast Berbers, Feniciërs en Romeinen, hebben ook Andalusiërs en Ottomanen het Noord-Afrikaanse land gevormd. Op je vlucht naar Tunesië kun je bijvoorbeeld in Carthago de geschiedenis tot op de bodem uitzoeken: Hier getuigen ruïnes en relikwieën van het voormalige Fenicische rijk, dat uiteindelijk zijn nederlaag moest toegeven aan zijn tegenstander Rome.
Tunis, de hoofdstad van Tunesië, is misschien wel de modernste stad van het land. Ook hier kun je in de voetsporen treden van het verleden, of het nu gaat om een wandeling door de medina, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of een bezoek aan het Bardo-museum, waar vondsten uit de verschillende tijdperken van de nederzettingen te zien zijn.
Tunesië – Reistips & Informatie
Tunesië – dat is een spannende mix van moderne cultuur en historische schatten. Leer het land kennen van zijn veelzijdige kant. In Sidi Bou Said word je betoverd door het prachtige stadsbeeld. De witgekalkte huisjes met hun felblauwe deuren en ramen zijn een prachtig gezicht. Geniet met een dampend glas muntthee van het pittoreske stadje. Treed in de voetsporen van de Romeinen in El Djem. Een enorm amfitheater staat hier als een stenen getuige van lang vervlogen tijden. Wandel langs de oude muren en ontdek het bruisende verleden van het land. Eindeloze uitgestrektheden wachten op je in de woestijn.
Talloze zoutkristallen glinsteren in de zon. Het grootste zoutmeer in de Sahara, Chott el Djerid, zal je betoveren met zijn ongelooflijke schoonheid. Geniet van deze zorgeloze reis met een ervaren arts aan je zijde.
Geografie
Tunesië ligt in Noord-Afrika en grenst in het noorden en oosten aan de Middellandse Zee, in het westen aan Algerije en in het zuidoosten aan Libië. Het eiland Djerba en de Kerkenna eilanden liggen voor het vasteland. In het noordwesten wordt Tunesië begrensd door de Tell Atlas. Het centrale Tunesische steppeland volgt in het zuiden. Dit stuk land wordt gekenmerkt door zoutmeren en oases.
Klimaat & reistijd
Tunesië ligt in een overgangsgebied tussen mediterraan en droog klimaat. Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen het noorden, dat nat is in de winter en droog in de zomer, de centrale Tunesische steppe met hete zomers en koude winters, de maritieme Middellandse Zeekust en het woestijnklimaat in het zuidwesten van het land. Het klimaat leent zich zeker ook voor een all inclusive vakantie Tunesië in oktober, november, december of januari. Er zijn ook mensen die overwinteren in Tunesië.
Tussen mei en oktober
Het Middellandse Zeegebied van het land met zijn toeristische centra heeft in de zomermaanden vaak temperaturen van meer dan 30 ° C. De hoofdstad Tunis is ook onderhevig aan een vergelijkbare klimatologische invloed. De winters zijn koeler en iets regenachtiger in de buurt van de kust. De beste tijd om naar Tunesië te reizen is tussen mei en oktober.
Steden en regio’s
Golf van Tunis
De Golf van Tunis ligt in het noordoosten van Tunesië. De baai is 60 km lang. Het wordt begrensd door Kaap Farina in het noordwesten en Kaap Bon in het noordoosten. Ten zuiden van Kaap Farina ligt de grote lagune van Gar El Melh. Aan de kust ligt Tunis, de hoofdstad van Tunesië, evenals de oude stad Carthago.
Tunis
De hoofdstad van de Republiek Tunesië is ook de grootste stad van het land met 728.000 inwoners. Het wordt gescheiden van de Middellandse Zee door het meer van Tunis. Het beeld van Tunis verschilt aanzienlijk tussen de oosterse medina en de nieuwe stad. De medina staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum van het historische stadscentrum is de Ez-Zitouna moskee, die wordt omringd door talloze souks (markten).
Tunis is een stad die zweeft tussen de charme van het Oosten, de mediterrane sfeer en de Europese moderniteit. De culturele diversiteit is gigantisch – alles is hier te vinden, van het Bardo Museum met zijn grootste collectie Romeinse mozaïeken ter wereld tot concert- en tentoonstellingslocaties in de voormalige paleizen van de medina.
Victory Square met de voormalige poort “Bab el Bhar” vormt de grens tussen de oude en de nieuwe stad. Deze nieuwe stad werd in de 19e eeuw door de Fransen gesticht. Het wordt doorkruist door de boulevard Avenue Habib Bourguiba. Er zijn tal van winkels, restaurants en cafés binnen een afstand van 1,5 km.
Carthago
De beroemde verwoeste stad werd al gesticht in de 9e eeuw voor Christus. Carthago is nu een van de buitenwijken van Tunis. Er zijn slechts een paar overblijfselen van de stad uit de Punische periode. Na de verwoesting door de Romeinen hebben ze de stad weer opgebouwd. Bijzonder de moeite waard zijn de ruïnes van het Romeinse theater en de Antonius thermale baden. Tegenwoordig wordt Carthago gekenmerkt door villawijken. Het Tunesische presidentiële paleis bevindt zich ook in Carthago.
Sidi Bou Said
Indien je een all inclusive vakantie Tunesië hebt geboekt, van kunst en cultuur houdt en wilt rondreizen, is Sidi Bou Said de plek om naar toe te reizen. Dit kunstenaarsdorp in Tunesië ligt bijna 20 km ten noordoosten van Tunis. Vanaf de 16e eeuw gaven de Moren vorm aan de architectuur van het dorp. In de 20e eeuw kwamen er tal van bekende en onbekende kunstenaars naar deze stad. Sidi Bou Said doet denken aan de Andalusische stijl met zijn witgekalkte huisjes met blauwe deuren. Bekend zijn ook de souk van Sidi Bou Said en het Café des Nattes, dat door August Macke in een aquarel werd vereeuwigd.
Hammamet Golf
De Golf van Hammamet ligt in het noordoosten van Tunesië. Veel mensen die een all inclusive vakantie Tunesië boeken verblijven in een luxe hotel of resort aan de Golf van Hammamet. De baai sluit in het noorden af met Kaap Bon. In het zuiden ligt de Golf van Gabes. Steden langs de baai die belangrijk zijn voor het toerisme zijn Nabeul, Hammamet, Sousse en Monastir. Het gebied staat bekend om zijn citroenboomgaarden, jasmijn-tuinen en het zoete leven dat hier langs de fijne zandstranden en de turkooisblauwe zee kan worden genoten. De Cap Bon ligt op een schiereiland dat richting Sicilië wijst. De noordelijke regio is bergachtig. Het gebied staat synoniem voor grote boerendorpen, uitgestrekte sinaasappelboomgaarden, druivenranken en lekkernijen uit de zee.
Hammamet
De stad Hammamet in het gouvernement Nabeul heeft 95000 inwoners. Het is het toeristische centrum aan de Middellandse Zeekust van het land en de populairste badplaats voor Tunesiërs. Op het puntje van het schiereiland waar Hammamet op ligt, ligt de medina. Het is volledig ommuurd en wordt in het westen begrensd door de kasbah (een fort). In de kronkelende en deels overdekte soeks zijn veel souvenirs te koop.
Yasmine Hammamet ligt 20 km ten zuiden van het centrum. Hier volgt het ene hotelcomplex het andere. Speciaal voor de vele Europese toeristen zijn een jachthaven, een kunstijsbaan en twee golfbanen aangelegd. Geniet van de aangename zeelucht langs de strandpromenade of beproef jouw geluk in het plaatselijke casino.
Monastir
De kustplaats in het noordwesten van het land heeft 71000 inwoners. De stad ligt in het zuiden van de Golf van Hammamet op een rotsachtig schiereiland. Het vakantiecentrum Monastir-Skanes ligt op 8 km van het stadscentrum. Een bezienswaardigheid is het versterkte klooster Ribat met zijn machtige en oude muren.
Op de promenade vind je een charmante Riviera-sfeer: glinsterende tamarisken, aloëplanten, hibiscusbloesems, olijfbomen en witte jasmijnbloemen bloeien hier. Bovendien staan er lange, sappige palmbomen en karmozijnrode bougainvilles langs de kant van de weg. Monastir is een moderne stad en toch verbazen het alomtegenwoordige historische erfgoed en de tradities.
Sousse en Port El Kantaoui
Met 173.000 inwoners is de havenstad Sousse de derde stad van Tunesië. In het hart van de stad ligt de medina (oude stad), die sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een andere attractie hier is de Ribat van de stad. Bijzonder indrukwekkend is het toegangsportaal met twee Korinthische zuilen.
Sousse leeft van de pracht van zijn geschiedenis en het dynamische leven van zijn moderniteit. In de soeks en steegjes van de medina, in de huizen en op de stadsmuren voel je de glorie van het verleden. In de moderne wijken beleef je de stedelijke dynamiek langs de met palmbomen omzoomde lanen, de haven en de winkel- en recreatiewijken. Boven de stad torent de machtige Kasbah van de stad uit het jaar 844. Tegenwoordig is het Archeologisch Museum van Sousse gehuisvest in de kamers van de Kasbah.
Port El Kantaoui
Port El Kantaouiligt 10 km ten noorden van Sousse. Halverwege de jaren zeventig ontstond de stad op de tekentafel. Het vakantiecentrum met een jachthaven herbergt verschillende restaurants en souvenirwinkels aan de havenpromenade. De plaats heeft de bijnaam “de eerste haventuin in de Middellandse Zee”. Het is geheel in Arabisch-Andalusische stijl gebouwd en schittert als een geheel van hotels, complexen, winkels en vrijetijdsattracties.
El Djem
El Djem (Arabisch voor olijfolieproducent) is een stad in het midden van het land in het gouvernement Mahdia. Met ongeveer 20.000 inwoners werd het gesticht op de ruïnes van de oude stad Thysdrus. De El Djem is beroemd om zijn Romeinse amfitheater.
Het amfitheater is het op twee na grootste in het Romeinse rijk en werd in 238 na Christus gebouwd onder Proconsul Gordanius I. Het is het belangrijkste Romeinse monument op het Afrikaanse continent. Het amfitheater diende echter zelden als plaats voor gladiatorengevechten. De bevolking van El Djem barricadeerde zich daar voor de Romeinse tollenaars. De bestaande leeuwenkuilen en gevangenen cellen zijn de moeite waard. Sommige hiervan zijn uitgebreid gerestaureerd. In 1979 werd het El Djem Amfitheater ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. El Djem zelf herbergt een museum waarin archeologische vondsten uit de omgeving worden tentoongesteld.
Kairouan
Kairouan is de vierde heiligste stad in de islam. Het heeft 120.000 inwoners en ligt 150 km ten zuidwesten van Tunis. De medina toont zich in de oosterse traditie met markten, soeks en moskeeën. De belangrijkste moskee (Grote Moskee van Kairouan) is vandaag de dag nog steeds het symbool van de stad. Het centrum van het complex is de gebedsruimte. Het bestaat uit zeventien beuken, zeven nissen en een transept. In de moskee bevindt zich de oudste nog bestaande minbar, een preekstoel met elf verdiepingen. Buiten de stadsmuren zijn de graven van de metgezellen van de profeet Mohammed. Het graf is omgeven door een grote binnenplaats, die is uitgebreid met een koranschool en kamers voor bezoekers.
Mahdia
Mahdia ligt aan de oostkust van Tunesië, ten zuiden van Monastir. Hier staan de saffierblauwe zee en een fijn zandstrand garant voor uren pure ontspanning. De wekelijkse markt belooft wat afwisseling, waar de lokale bevolking elke vrijdag ravotten om boodschappen te doen voor de komende dagen. Op de markt kun je ook meekijken over de schouders van de wevers en naaisters aan het werk aan klederdracht. Een wandeling langs de oude vissershaven is zeker de moeite waard op zomeravonden, wanneer de visserskotters de zee op gaan en de omgeving verlichten met hun lantaarns – een prachtig schouwspel!
Djerba, perfecte locatie voor je all inclusive vakantie Tunesië
Het zonovergoten eiland en tegelijkertijd het meest zuidelijke van de Middellandse Zee maakt indruk met zijn unieke schoonheid. Het eiland betovert zijn gasten met kilometerslange ivoren stranden, turkooisblauwe zee en lavendelblauwe horizon. De oneindig lange stranden nodigen uit om te zonnebaden en te ontspannen – pure ontspanning! Romantici genieten van de prachtige zonsondergangen die de vakantie uniek maken. Cultuurliefhebbers mogen de oude moskeeën, de synagoge La Ghriba, het pittoreske pottenbakkersdorp Guellala en het bijbehorende museum niet missen.
Zarzis
Vanuit Djerba is een uitstapje naar Zarzis een goed idee, want deze kleine badplaats is via een Romeinse weg verbonden met Djerba. Lange, fijne zandstranden en de flair van oude tradities maken het stadje aantrekkelijk.
Tataouine
De steen- en rotswoestijn is vooral bekend om zijn “woestijnkastelen” of ook wel Ksour genoemd. Deze indrukwekkende forten lijken op honingraatkorven. De nomaden hielden hier de graanoogst voor het voortbestaan van de stam. In het voorjaar wordt hier het Tataouine Festival gevierd. De berg Ksours zijn ook adembenemend. Op duizelingwekkende hoogten, op de bergtoppen, worden woningen als grotten in de aarde gebouwd. Hier spreken de mensen nog de Berberse taal en weven de vrouwen met eenvoudige middelen de meest verfijnde tapijten.
Douz
De stad Douz wordt niet ten onrechte de poort naar de woestijn genoemd, want hier beginnen de eindeloze zandduinen van de Sahara. De woestijnstad was en is de handelsplaats van de regio. De tradities van de semi-nomaden leven hier nog steeds – met zijn markt, handwerk, Berber-sieraden en het fokken van woestijnwindhonden.
Elk jaar in december worden traditionele gebruiken nieuw leven ingeblazen tijdens een Sahara-festival. Het publiek kan zich vergapen aan huwelijksoptochten en nog veel meer. Douz is ook een ideaal startpunt voor safari’s in de omgeving.
Matmata
Het Dahar-gebergte, gelegen in het zuidoosten van Tunesië, doet denken aan een maanlandschap. Kraterlandschap zover het oog reikt. In de hellingen liggen dorpjes verscholen die een eenheid vormen met de omringende natuur. In het kleine dorpje Matmata wonen de lokale bevolking in woningen die in de aarde zijn uitgegraven. De kamers zijn uitgehouwen in zachte rotsen rond de krater en lijken op het landschap van de maan. Vandaag de dag bestaan er nog zo’n 400 huizen van dit type. Sci-fi-fans zullen de regio onmiddellijk herkennen als de filmlocatie van de epische Star Wars.
Taal
Bijna de gehele bevolking van Tunesië spreekt Tunesisch Arabisch, maar spreekt ook geschreven Arabisch, de officiële taal van het land. In het zuiden van het land en op het eiland Djerba worden nog enkele Berber-dialecten gesproken. Ten tijde van het Franse protectoraat werd de Franse taal ingevoerd. Tegenwoordig is de taal alleen te vinden in de hogere klassen. Als toerist is het handig om Frans te kunnen spreken.
Geloof
De islam is de staatsgodsdienst in Tunesië. Ongeveer 98% van de bevolking belijdt dit geloof. De grote moskeeën van Kairouan en Tunis vertegenwoordigen buitengewone trouw aan de islam en de Maliki-riten. Het jodendom is al heel lang verankerd in Tunesië en vandaag viert men nog steeds de traditionele pelgrimstocht van La Ghribe naar Djerba. Aan het einde van de oudheid heeft het christendom Tunesië gevormd en er zijn nog steeds actieve kerken.
Cultuur & geschiedenis
Tunesië – een land tussen Oost en West. Hier voel je een vleugje Europa in de moderniteit van de grote steden, maar ook de charme van 1001 nachten en de woestijndroom van de Sahara is alomtegenwoordig.
Het moderne gezicht van Tunesië kan in de zomer worden ervaren op de vele kleurrijke festivals met jonge artiesten die muziek, dans, theater en kunst maken.
Tunesië kan ook terugkijken op een millennia-oude traditie van handwerk. In Djerba vind je filigrane sieraden versierd met riet, verder naar het zuiden kun je de sierlijke zilveren sieraden van de nomaden bewonderen. In het hart van de medina’s tonen de paleizen en monumenten een indrukwekkend scala aan handwerk.
Medina’s
De medina’s van Tunesië hebben hun eigen structuur. In de meeste Tunesische steden is het brandpunt een Grote Moskee, omgeven door marktstraten, ook wel soeks genoemd, die de moskee verbinden met de stadspoorten. Een ontspannen wandeling door de soeks wordt aanbevolen. Waardevolle ambachten, zoals goud- en zilversmeden of filigrainweefsels, zijn te bewonderen.
Culinair Tunesië
De Tunesische keuken is overwegend stevig en combineert Arabische, Mediterrane en Franse elementen met invloeden uit het Midden-Oosten. Als je aan de Tunesische keuken denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan couscous, dat kan worden bereid met een verscheidenheid aan sauzen. Naast het griesmeel van durumtarwe is er ook een grote keuze aan andere traditionele gerechten. Ook de eeuwenoude en veranderlijke geschiedenis heeft hier zijn sporen nagelaten.
Visparadijs
Visliefhebbers zijn aangekomen in het paradijs aan de kust, waar de vangst van de dag meestal gegrild of gebakken wordt geserveerd met sardientjes. De basis van de edele visgerechten is loup de mer (zeebaars) en dorade (zeebrasem) en ook kabkabou (zeebrasem in tomaten met olijven, kappertjes en gekonfijte citroenen).
In de regio rond de Sahara vind je meer Berberse specialiteiten, waaronder stevige stoofschotels, geroosterd gevogelte en lamsgerechten. Aangezien Tunesië ’s werelds grootste producent van olijfolie buiten de EU is, zijn de olijven en de olie overal aanwezig in de Tunesische keuken.
Fruit
Het bijzonder smakelijke fruit in de zuidelijke Middellandse Zee moet ook worden geprobeerd. Perziken, nectarines, meloenen, druiven en vijgen beginnen in de zomer, terwijl sinaasappels en granaatappels in de winter rijpen.
Als toetje kun je genieten van zriga, een rozenwatercrème op dadelbroodjes, of assida, een pudding met pijnboompitten. Tunesië biedt ook een breed scala aan patisserieën, zoals de met amandel gevulde kaak of makhrout, waarbij een rustgevende verse muntthee wordt aanbevolen.
Turkse koffie
In Moorse cafés wordt uitstekende Turkse koffie geserveerd. Tunesië produceert ook uitstekende tafelwijnen, mousserende wijn, bier, aperitieven en lokale likeuren zoals Boukha of Thibarine.
Tunesië is een mooi, warm en afwisselend land om een vakantie door te brengen. Aan de oude historische steden, de schone en mooie stranden, de vele luxe hotels en de goede restaurants met zowel lokale als internationale gerechten zal het niet liggen in ieder geval.