Bezienswaardigheden Mallorca

Bezienswaardigheden Mallorca, voor je all inclusive vakantie Spanje.

All inclusive vakantie Mallorca geboekt en op zoek naar leuke activiteiten en bezienswaardigheden? Lees hier wat er in Mallorca allemaal te doen is. Ook in het kader van een last minute en all inclusive vakantie Mallorca.

De Balearen

Mallorca behoort tot een eilandengroep genaamd ‘de Gymnesen en de Balearen’. Dit is een eilandengroep op de Middellandse Zee. Het is een favoriete plek voor een all inclusive vakantie Spanje. Ook vanwege de vele uitgaansmogelijkheden. Een all inclusive vakantie op Mallorca staat voor een vakantie vol plezier op het strand verschillende en gezellige toeristenplaatsen. Maar er is veel meer te ontdekken zoals cultuur in ‘Klein Barcelona’ zo wordt Palma de Mallorca ook wel genoemd.

Veel bezienswaardigheden in Mallorca

Zo zijn er veel bezienswaardigheden in Mallorca, zoals de kathedraal La Seu. De kathedraal van Santa María van Palma wordt ook wel La Sue genoemd. De kathedraal is een rooms-katholieke kathedraal in de Spaanse stad Palma op het eiland Mallorca. De beroemde en bijzondere architect Gaudí werkte mee aan het kathedraal La Seu. De kathedraal is te bezoeken door middel van tickets die kunt u plaatselijk of online aankopen.

kathedraal Palma de Mallorca

Jetski

Het is ook mogelijk om de kathedraal van Palma vanaf het water te zien. Dit kan op Jetski. Voel de adrenaline door je lichaam op het water en geniet van het mooie uitzicht. Om te beginnen met deze tocht trek je eert natuurlijk de benodigde kleding aan die nodig is voor de veiligheid. Na deze benodigde kleding aan te hebben krijg je uitleg over het handelen met de jetski. Als dit allemaal achter de rug is kunt u op de jetski stappen en naar de baai van Palma en naar de kathedraal van Mallorca. Het kasteel van Bellver werd in de 14e eeuw gebouwd voor koning James II van Mallorca en is een van de weinige ronde kastelen in Europa. Hier kunt u dus prachtige foto’s maken vanaf de zee. Als dit achter de rug is kunt u natuurlijk zelf nog op de jetski rondvaren.

Het Palma Aquarium

Houdt u meer van de natuur en vooral van de onderwaterwereld kunt u naar het aquarium gaan in Palma. Het Palma Aquarium is een commercieel aquarium wat de meeste aquariums zijn. Het park werd voor het eerst geopend in 2007 in Palma oftewel op Mallorca. Het aquarium is in bezit van Coral World International. Het Palma Aquarium heeft de grootste collectie van levend koraal in Europa. Het Aquarium ik bereikbaar met auto of met de bus. Het Aquarium is elke dag geopend van 10:00 – 18:00 dus genoeg dagen geopend om een keer een dagje heen te gaan met het hele gezin.

duiken schildpad

El Arenal Mallorca

Van het onderwater paradijs naar zelf een frisse duik nemen. Dit kunt u doen in het ‘Hidropark’ op Mallorca. Hidropark is een waterpark dat is gelegen in Alcúdia een plaats op Mallorca. De dagkaart die u kunt halen biedt volledige toegang tot de attracties in het park, dus u kunt plonzen in het golfslagbad. Maar u kunt nog veel meer zoals naar beneden zoeven van de glijbanen en bijvoorbeeld midgetgolf spelen met de kinderen, ook zijn er drijvende waterballen en waterspeelplaatsen.
De Coves dels Hams ook wel de Hams grotten of Grotten van Hams is een groot grottensysteem aan de oostkust van het Spaanse Balearen-eiland Mallorca. De grotten van Hams bevinden zich in een gemeente genaamd Manacor. Deze gemeente is ongeveer 1 km ten westen van de stad Porto Cristo.

Grotten

Er zijn drie grootte grotten die de kern vormen van het grottenstelsel. De Ronde Grot zo staat die bekend is een soort open gebied dat een spectaculaire tuin omvat en waar u verschillende dieren kunt bewonderen, zoals verschillende inheemse volgens van het eiland. De grot heeft ook een eigen klimaat zo is de temperatuur lager in de grot dan erbuiten. In de Blauwe Grot zijn geweldige effecten gevormd door middel led licht. Ook is er een documentaire te zien over het verleden waardoor u meer komt te weten over de geschiedenis van Mallorca.

grotten van Drach op Mallorca

Rondleiding

Om Mallorca echt goed te leren en te ontdekken is er ook een rondleiding. Dit vindt plaats in één dag met een boottocht en een antieke trein die over het eiland reist. Ontdek het landschap en veel meer van de westkust van Mallorca tijdens deze onvergetelijke dagtour. U wordt bij deze dagtour eerst opgehaald bij u hotel of cruisehaven. Bent opgehaald bij uw hotel of de cruisehaven reist u per bus naar de Serra de Tramuntanta bergketen. Deze bergketen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze bergketen heeft kalkstenen waarvan de pieken boven de kunstlijn uitkomen. Tijdens deze rijs gaat u via leuke en bochtige wegen naar La Colbra. Eenmaal aangekomen bij La Colbra gaat u met de boot naar het plaatsje Port Soller. Hierna sluit u de tour af met een ritje door de Sóller-vallei aan boord van een antieke trein. In totaal zijn er 6 tussenstops, bij een van deze tussenstops in Sa Calobra heeft u genoeg tijd om te doen wat u zelf graag wilt doen. U kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen bij het strand. Deze ontdekkingsreis zult u afleggen met maximaal 55 medereizigers die ook deelnemen.

weg door Serra Tramuntana Mallorca

Luchtballonvaart Mallorca

Nu u denkt alles gehad te hebben heeft u Mallorca nog niet van bovenaf gezien. U kunt namelijk nog genieten van een Mallorca luchtballonvaart in het noordoosten van Mallorca. U kunt kiezen tussen de zonsopgang excursie of de zonsondergang excursie dit geeft allebei een prachtig beeld. Tijdens deze opwindende 2 uur durende heteluchtballon ervaring stijgt u eerst op over de schilderachtige wildgroei van het noordoosten in Mallorca. U stijgt op naar de lucht vanuit Cala Milor bent u eenmaal aangekomen in de wolken kunt u genieten van de mooie stranden en groene uitzicht. Bewonder het panoramische zicht van het idyllische eiland tijdens uw rit en keer dan terug naar de grond om uw vlucht te vieren met een glas weelderige champagne dat u waarschijnlijk wel verdiend heeft.

Oude centrum van Palma de Mallorca

Buiten al deze mooie activiteiten en ervaringen om kun je altijd nog een rustig dagje rondkijken in het oude centrum van Palma de Mallorca. Tijdens deze stedentrip kunt u de kronkelstraten van het oude centrum bewandelen en vergaapt u zich aan de paleizen, kerken en monumenten die u overal tegenkomt. In het hele centrum ziet u overal hippe bakkertjes, boetiekjes, verscholen tapasbarretjes en zandkleurige huisjes met balkonnetjes en luikjes aan de ramen. Natuurlijk zijn er ook geweldige en kleurrijke pleinen vol terrasjes, rijen palmbomen langs de boulevard. Ook zijn er genoeg streekproducten te proeven en als u lang de slagers loopt ruikt u heerlijke gedroogde hammen. De doolhof straatjes of ook wel de kronkelstraten waar u de hele dag doorheen loopt zijn ook nog is ontzettend fotogeniek dus vergeet niet een paar foto’s of filmpjes te maken voor mooie herinneringen. U kunt ook ontzettend goed winkelen in Palma de Mallorca dit kan zorgen voor leuke kleding of bijzondere producten uit oude winkeltjes.

Bougainvillea bloesems Mallorca

El Arenal Mallorca

El Arenal in Mallorca is niet alleen een goede plek voor een goedkope all inclusive vakantie Spanje. Het is een gewilde plek voor een jongeren vakantie Spanje. Je kunt er namelijk, zeker als jongere, heerlijk feesten en uitgaan. Lees hier alles over een jongeren vakantie op El Arenal. Je kunt zo een jongeren vakantie El Arenal ook op basis van logies boeken.

TUI Suneo All Inclusive Banner