Duikvakantie Egypte all inclusive

Een duikvakantie in Egypte boeken, ook all inclusive mogelijkheden.

Duiken en snorkelen in Egypte is populair. Dat komt door de fantastische koraalriffen en unieke vissoorten en omdat duiken in Egypte voor een relatief grote groep en weinig geld bereikbaar is. Er zijn in de buurt van bijvoorbeeld hotels en resorts in Sharm El Sheik en Hurghada talloze duiklocaties en op veel plaatsen kan je een goede duikuitrusting huren en les krijgen. Daarnaast zijn er gecertificeerde duikinstructeurs die Engels spreken beschikbaar. Tel daarbij op dat de meeste all inclusive resorts aan de Rode Zee betaalbaar zijn en de perfecte omstandigheden voor een duikvakantie Egypte all inclusive zijn geboren.

In welke plaatsen kan je het beste een duikvakantie Egypte boeken?

Er staan 2 plaatsen stijf bovenaan voor wat betref duiken tijdens je vakantie in Egypte. Dat zijn Sharm El Sheik en Hurghada. Met name 8 of 15 daagse duikvakanties Hurghada worden veel geboekt. Dat komt mede omdat er veel luxe resorts in Hurghada te vinden zijn en de koraalriffen er fantastisch zijn. Boek een duikvakantie Hurghada of Sharm El Sheik bijvoorbeeld via TUI, Prijsvrij of de Vakantiediscounter.

Duikbrevet in Hurghada via Nederlandse organisatie halen

Je kunt tijdens je all inclusie vakantie Egypte ook bij een Nederlandse organisatie een duikbrevet in Hurghada behalen. De organisatie PADI duikschool Seahorse verzorgt duikcursussen met duikbrevet in Hurghada. Met ervaren en erkende instructeurs wordt jouw duikvakantie Egypte nog aantrekkelijker. Lees hier meer over deze Nederlandse duikschool in Hurghada

duikinstructie in het zwembad

Duikvakantie Marsa Alam boeken

Marsa Alam staat ook bekend om de prachtige koraalriffen en unieke onderwaterwereld en je kunt ook een all inclusive duikvakantie Marsa Alam inclusief vliegtickets, transfers en hotelovernachtingen boeken. Ter plaatse zijn er diverse bedrijven waar je een korte duikcursus kunt volgen en duikersbenodigdheden kunt huren. Dat geldt overigens voor alle plaatsen in Egypte waar door toeristen veel gedoken wordt. Er zijn ook hotels en luxe resorts Egypte met zogenaamde duikarrangementen. Die hotels en resorts werken dan veelal samen met duikscholen en instructeurs in de regio.

Duikvakantie Egypte El Gouna

Ook El Gouna staat bekend vanwege de uitstekende duikmogelijkheden en de geweldig mooie koraalriffen en vissoorten. Je kunt relatief goedkoop een all incusive vakantie El Gouna boeken met overnachtingen in een 3, 4 of 5 sterren resort aan de Rode Zee.

Duiken in Dahab

Dahab hoort ook tot de beste duiklocaties van Egypte. En ook hier vind je prachtige resorts en hotels met all inclusive arrangementen. Als je niet van grootschaligheid houdt, is een duikvakantie Dahab wellicht een beter idee boeken dan duiken in Marsa Alam, Hurghada of Sharm El Sheik. Het is er wat gemoedelijker en er zijn goedkope alle inclusive resorts te vinden.

snorkelen in zwembad

Duiken met gecertificeerde duikinstructeur

Duiken is niet zonder gevaar. Als je geen duikbrevet of duikervaring hebt, is het raadzaam te gaan duiken met begeleiding van een gecertificeerde duikinstructeur. Zo kan je veilig duiken en met een gerust gevoel van de prachtige onderwaterwereld in Egypte genieten.

Wat is de beste tijd voor een duikvakantie Egypte?

We hebben goed nieuws voor je. Je kunt het hele jaar door duiken in de Rode Zee van Egypte. De watertemperatuur varieert van 21 graden tot ongeveer 27 graden en je zicht bedraagt gemiddeld een 20 tot 50 meter. Het is dus ook mogelijk een 8, 9 of 10 daagse duikvakantie Egypte in maart, mei of december te boeken.

Haaien in Egypte

In de Rode Zee van Egypte leven diverse haaien. Eén daarvan is de hamerhaai die je vooral tegen kunt komen tussen juni en september. De hamerhaai heeft een T-vormige kop en komt in diep en ondiep water voor. Er bestaan wel 9 soorten hamerhaaien waaronder de grote hamerhaai, de knuffelhamerhaai en de kleinooghamerhaai. Helaas behoort ook de hamerhaai tot de bedreigde diersoorten. Ze zijn in trek bij vissers vanwege hun vinnen die veel geld opleveren. Lees dit artikel van het Wereld Natuur Fonds ( WWF ) over de Hamerhaai en de jacht van mensen. De meeste hamerhaaien zijn niet gevaarlijk voor mensen, de Grote Hamerhaai, volgens de experts wel. Jouw duikinstructeur weet waar het veilig duiken is en ook welke plekken je tijdens je duikvakantie Egypte beter kunt mijden. Dat geldt ook voor duikvakanties in andere all inclusive landen zoals Kaapverdië.

duiken bij een haai

Goedkope duikvakantie all inclusive Egypte boeken

Een all inclusive duik- of snorkelvakantie Egype all inclusive boeken, is zeker niet goedkoop. Dat komt door de vliegtickets, het verblijf in het resort en hotel en de kosten om in de Rode Zee veilig te kunnen duiken. Maar, zo een duikervaring is zeker de moeite waard. Wil je geld besparen op je all inclusive Egypte, kijk dan naar de last minute mogelijkheden in bijvoorbeeld Hurghada. Daar maak je de grootste kans een last minute duikvakantie Rode Zee te kunnen boeken.

Leren duiken in Nederland

Je kunt zeker ook een duikvakantie Nederland boeken of leren duiken in Nederland. Met name de Oosterschelde en het Grevelingenmeer zijn gewilde locatie voor duikers. In Nederland vind je vele duikscholen. Deze worden ook wel Dive Centers genoemd. Bij bijna 300 verenigingen in Nederland met duiksport kan jij een duikbrevet halen. Dan ga je “goedbeslagen ten ijs” als je een duikvakantie met verre bestemming boekt. Met een duikbrevet op zak, kan jij dan ook de duikmogelijkheden in bijvoorbeeld Spanje of duikvakantie Cyprus ontdekken.

duiken in de Oosterschelde

All Inclusive Duikvakanties elders in de wereld

Je kunt in veel landen van de wereld een all inclusive duikvakantie boeken. In alle gevallen boek je een zorgeloze en bijzonder avontuurlijke vakantie. Als je eenmaal de benodigde duikervaring hebt opgedaan, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. De onderwaterwereld maakt je ook boven water sprakeloos.

Reisverzekering afsluiten met duikrisico

In de meeste reisverzekeringen is het risico van duiken niet inbegrepen. Je moet dus een extra verzekering bij boeken of op je bestaande reisverzekering het risico van duiken meeverzekeren. Daar is een extra premie voor verschuldigd.

snorkelen met vrienden

Visum aanvragen voor vakantie Egypte.

Indien je een vakantie Egypte hebt geboekt, zal je ook een visum moeten aanvragen. Want je kunt alleen maar naar Egypte afreizen met een geldige visum. Hier kan je voor rond de 50,00 euro een visum Egypte aanvragen. Je krijgt het Visum per e mail toegestuurd. Als je echter niet voor een vakantie naar Egypte afreist of langer dan 30 dagen in dit land van de Rode Zee wilt verblijven, heb je een ander type Visum nodig. Neem in dat geval contact op met het Egyptische Consulaat in Nederland of de Egyptische Ambassade in Brussel.

TUI Suneo All Inclusive Banner