Gezond eten tijdens je all inclusive vakantie

Je kunt zeker gezond eten tijdens je all inclusive vakantie

Overweeg je een all inclusive vakantie te boeken maar hecht je een grote waarde aan gezond eten? Dan hebben we goed nieuws voor je want in bijna iedere all inclusive hotel of resort zijn er wel mogelijkheden voor een gezond ontbijt, lunch en diner. Zelfs de gratis drankjes en hapjes kunnen verantwoord zijn. Je moet echter wel het juiste all inclusive hotel of resort zien te vinden.

In welke landen vind je een gezonde keuken?

In bijna alle landen binnen en buiten Europa vind je all inclusive resorts en hotels met een keuken waarbij ook rekening gehouden wordt meet gasten die gezond eten en drinken belangrijk vinden. Een aantal keukens springen er echter wel uit. Als je bijvoorbeeld een
all inclusive vakantie Turkije boekt, kan je er wel van uit gaan dat je zelf gezonde maaltijden kunt samenstellen. In de Turkse keuken worden vaak gewerkt met producten zoals olijven, tomaten, kolen, aubergines en dergelijke.

Olijfolie in de Turkse keuken

Ook gebruikt met in de Turkse keuken graag olijfolie. Het is in Turkije dus zeker wel mogelijkheid om tijdens je all inclusive vakantie gezond en lekker te eten. En dat geldt voor meer landen natuurlijk. Je kunt bijvoorbeeld ook gerust een all inclusive vakantie Griekenland of Malta boeken. In landen zoals Marokko en Egypte zijn de gezonde keuzes meestal wat minder. Maar ook dat is natuurlijk per hotel en resort weer anders.

eten in cuba

Het seizoen waarin je op reis gaat, bepaalt mede de mogelijkheden van de keuken

Houd er rekening mee dat als je bijvoorbeeld een all inclusive vakantie binnen Europa in januari of februari boekt, er veel minder vers fruit en groente beschikbaar zal zijn dan in april of mei. Het seizoen waarin jij je relax vakantie boekt, bepaald mede de beschikbaarheid van groente en fruit.

Volg je een bepaald dieet?

Indien je een bepaald dieet volgt en je tijdens je vakantie aan dit dieet wilt houden, is het zaak om een all inclusive resort of hotel uit te zoeken waar men rekening kan houden met specifieke dieetwensen. Wij adviseren je om, voor je een all inclusive vakantie boekt, contact op te nemen met het hotel wat je gekozen hebt of nog gaat kiezen en na te vragen of de keuken bereid is maaltijden voor jou te bereiden die voldoen aan jouw dieetwensen. Boek pas bij een positieve bevestiging van het hotel, resort of reisorganisatie jouw onbezorgde vakantie.

Oostenrijk eten Kaiserschmarrn

Vegetarisch eten tijdens je all inclusive vakantie

In de meeste vakantielanden is vegetarisch eten volledig geïntegreerd in de maatschappij. In een aantal landen buiten Europa is vlees nog echter steeds de maatstaf en daar kan je moeite hebben met het verkrijgen van een vegetarische en gezonde maaltijd. Voor meer informatie over een vegetarische vakantie neem je contact op met een vegetarisch hotel of resort.

Te veel eten tijdens je vakantie is niet gezond

Veel mensen boeken een all inclusive vakantie omdat ze dan onbeperkt kunnen eten. Sommige mensen eten tijdens zo een luxe vakantie wel 6 keer per dag. De verleiding is groot om vaak en veel te eten. Echter, een gezonde vakantie en een all inclusive concept kunnen ook hand in hand gaan. Kies voor lichte maaltijden en niet al te grote porties. Gezond eten, is lekker eten met mate. Eet, ook tijdens je compleet verzorgde vakantie, bewust en geniet van die specialiteiten en bijzondere momenten. Kies bijvoorbeeld voor een mango, watermeloen, banaan of ander soort fruit of groente. Kies voor volkoren, duurzaam en verantwoord.

Je all inclusive vakantie en alcohol

Bij een aantal inclusive arrangementen kan je onbeperkt eten en drinken. Soms kan je ook onbeperkt alcoholische drankjes verkrijgen. Bij een gezonde vakantie hoort minder alcohol. Tegelijkertijd, op vakantie gaan is ook relaxen en genieten. Soms mag je beste wel eens over je eigen grenzen gaan. Maar alleen als jij daar behoefte aan hebt. Gezond eten kan ook lekker zijn met een niet alcoholisch drankje.

Griekse Mousaka eten

Voldoende bewegen tijdens je all inclusive vakantie

Indien je een actieve all inclusive vakantie wilt boeken, ga dan voor een all inclusive arrangement met verblijf in een hotel of resort met fitness ruimte. Bijna alle 3, 4 en 5 sterren hotels en resort die wij vermeld hebben op deze site hebben wel een mogelijkheid om te sporten of aan fitness te doen. Zie bijvoorbeeld TUI Magic Life Jacaranda aan de Turkse Rivièra. Een all inclusive resort Turkijke met een gezonde keuken, zwembaden en fitnessruimte.

Afvallen tijdens je vakantie

Wil je afvallen tijdens je vakantie?? dan is een all inclusive vakantie misschien niet het beste idee. Omdat je onbeperkt kunt eten, kom je misschien te vaak in de verleiding om je bordje vol te scheppen. Een afval vakantie past dan beter. En ook die kan je boeken bij een resort waarbij een luxe vakantie met hoofdletters wordt geschreven.

TUI Suneo All Inclusive Banner