Glutenvrij eten tijdens all inclusive vakantie

Glutenvrij eten tijdens je all inclusive vakantie, het is mogelijk.

Ook tijdens je vakantie glutenvrij eten? Wie een gluten allergie of coeliakie heeft, moet ook tijdens zijn vakantie rekening houden met die “beperking”. Want het consumeren van producten met gluten op reis, kan grote gevolgen voor je vakantie en gezondheid hebben. Dat geldt uiteraard ook voor een all inclusive vakantie

Glutenvrije all inclusive vakantie, het kan.

Er zijn echter wel degelijk mogelijkheden een all inclusive en glutenvrije vakantie te boeken. Echter, voorzichtigheid moet het uitgangspunt zijn. Een 100 % glutenvrije keuken bestaat namelijk niet. De kans op kruisbesmetting is altijd aanwezig.

In welke landen kan je een all inclusive en glutenvrije vakantie boeken?

In landen als Nederland, België, Duitsland, Zweden en Denemarken, kan je zeker een geheel verzorgde all inclusive vakantie boeken met glutenvrije maaltijden. In landen zoal Marokko en Egypte, zou ik het mede vanwege de taalbarierre en cultuur, niet proberen. Echter, de keuken van zo een westers restaurant of resort moet wel bekend zijn met het bereiden van glutenvrije maaltijden en diëten. Alleen als de keuken de professionaliteit en kennis heeft om glutenvrije maaltijden te bereiden en de bereidheid heeft om er ook echt werk van te maken, is succes verzekerd. Van een glutenvrij ontbijt tot een diner wat geheel vrij is van gluten.

Vegetarische vakantie

En, let op, ook tijden een vegetarische vakantie kan je nog in aanraking komen met gluten en de gevolgen van het consumeren van een maaltijd die niet glutenvrij is. Vegetarisch is niet per definitie glutenvrij.

eten Sri Lanka

Informeer vóór je een glutenvrije vakantie boekt

Het allerbelangrijkste bij de keuze van een glutenvrije en all inclusive vakantie is de zorgvuldigheid waarmee jij je Al In vakantie uit zoekt. Als er ergens staat dat een keuken bekend is met coeliakie wil dat nog niet zeggen dat ze de best voor je gaan doen. Informeer vóór je een glutenvrije all inclusive vakantie boekt, bij de Chef Kok van de keuken wat de glutenvrije mogelijkheden zijn en informeer ook naar de mogelijkheid dat er kruisbestuiving plaats vindt. De reisorganisatie waar jij en all inclusive vakantie boekt, zal zeer zeker ook zijn best voor je doen. Het meest veilige is echter als je zelf controleert of de chef kok van de glutenvrije keuken op je vakantieadres géén broodje aap of gebakken lucht verkoopt.

Glutenvrije all inclusive vakantie Duitsland

In Duitsland is er relatief gezien veel aandacht voor gezondheid en geestelijk welzijn. Ook wellness neemt een belangrijke plaats in. De Duitse keuken heeft veel kennis van diëten, ook glutenvrij en veganistisch. Daarom is een all inclusive vakantie Duitsland voor mensen met een glutenvrij dieet, zeker aan te raden.


Meer informatie over goed eten en gezond leven vind je via deze link!

TUI Suneo All Inclusive Banner