Het plannen van je All Inclusive vakantie

Het plannen van je All Inclusive vakantie is een opwindende onderneming, waarbij diverse aspecten komen kijken. Vanaf het moment dat je de bestemming kiest, begint het avontuur. De eerste stap is het zorgvuldig selecteren van een all-inclusive hotel dat voldoet aan jouw wensen qua faciliteiten en luxe. Zodra dit gedaan is kun je verdere voorbereidingen treffen voor de vlucht en activiteiten ter plaatse. In dit artikel vertellen we wat meer over het vertrek naar je all inclusive bestemming en wat hier allemaal bij komt kijken.

Het plannen van je All Inclusive vakantie

Met het vliegtuig of de auto

Afhankelijk van de regio waar je heengaat kies je voor de auto of vliegtuig als vervoersmiddel. De meeste mensen trekken de grens bij Zuid-Frankrijk, maar er zijn ook mensen die tot ver in Spanje rijden met hun auto vanuit Nederland. Dit is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur, maar vaak ook de prijs. Zo kan het goedkoper zijn om zelf te rijden dan om te vliegen met een groot gezin en ter plaatse een huurauto te regelen.

Kies je ervoor om met het vliegtuig te gaan, bijvoorbeeld als de bestemming buiten Europa ligt, dan komt er nog wat meer bij kijken. Rij je met de auto naar de luchthaven, ga dan vooraf al het parkeren Eindhoven Airport vergelijken. Dit geldt ook voor andere luchthavens, want het kan je veel geld schelen.

Een accommodatie kiezen

Er is veel keuze in accommodaties, volledig afhankelijk van jouw wensen. Ga je voor een all inclusive hotel arrangement in een groot hotel of toch voor een boutique hotel met logies. Het kiezen van de juiste accommodatie voor je vakantie is een cruciale beslissing die direct van invloed is op de algehele ervaring. In het bijzonder kan het overwegen van een all-inclusive resort verschillende voordelen met zich meebrengen.

Bij het maken van een keuze is het goed om je budget en bestemming in je achterhoofd te houden. Verder is het goed om de reviews te lezen en te bekijken wat er aangeboden wordt op gebied van facilliteiten en activiteiten. Dit kan variëren van zwembaden, spa’s, fitnesscentra tot watersporten en excursies. Kies een accommodatie die voorziet in de activiteiten die jij graag wilt ondernemen tijdens je vakantie.

Een belangrijk voordeel van all-inclusive resorts is het feit dat maaltijden en drankjes inbegrepen zijn. Controleer de diversiteit en kwaliteit van de aangeboden gerechten, evenals de beschikbaarheid van specialiteitsrestaurants. Als je een fijnproever bent, kan dit een doorslaggevende factor zijn.

Voorbereiden op de reis

Is alles geboekt, dan start het voorbereiden. Controleer de geldigheid van je paspoort en check of er een visum nodig is. De regels rondom bagage in het vliegtuig verschillen vaak sterk per luchtvaartmaatschappij, dus zorg ervoor dat je hiervan op de hoogte bent. Mogelijk moet je nog extra ruimbagage bijboeken, of wellicht reis je alleen met handbagage. Bekijk ook zeker het weer op je vakantiebestemming, zodat je weet wat voor kleding je mee moet nemen.

Parkeren op de luchthaven

Reis je vanuit België en wil je vooral zo goedkoop mogelijk vliegen? Dan is Charleroi Airport een zeer geschikte keuze. Vanaf hier vertrekken low-budget airlines zoals Ryanair, Pegasus en Wizz Air en ook een parking luchthaven Charleroi is goedkoop. Zo kun je al een week parkeren voor minder dan € 40. Zorg er wel voor dat je ruim voor vertrek een parkeerplaats reserveert, zodat je verzekerd bent van een plek.

TUI Suneo All Inclusive Banner