Het Turkse Lara

Wat is er te doen in Lara?

Heb jij een all inclusive vakantie Lara geboekt? Dit is er allemaal te doen.

Top 5: activiteiten in het Turkse Lara

Een groot aantal Nederlanders kiest ervoor om op vakantie te gaan naar het zonovergoten Turkije. Ook vaak op last minute basis. Een last minute vakantie naar de zon kan leuk en betaalbaar zijn, zeker in Lara en elders aan de Turkse Rivièra. De Turkse badplaatsen staan dan ook vol met waanzinnige resorts, waaronder het bekende Lara. De badplaats ligt vlakbij Antalya, beschikt over een geweldig strand en enkele top resorts. Je kan bijvoorbeeld gaan overnachten in het Titanic Resort of het Miracle Resort. Je kan de gehele vakantieperiode op het resort blijven, maar ook activiteiten gaan ondernemen. Daarom hebben wij voor onze lezers vijf geweldige activiteiten in het Turkse Lara genoteerd!

1. Bezoek de ruïnes van Perge

Iedereen die een bezoek brengt aan Lara moet een kijkje gaan nemen bij de ruïnes van Perge. Het is niet voor niets één van de bekendste bezienswaardigheden in het gebied. In de Oudheid was het één van de welvarendste steden ter wereld en jij kan hoogstpersoonlijk de overblijfselen gaan bewonderen. Wandel over het marktplein en neem beslist eens een kijkje bij het oude stadion. Vergeet ook zeker niet om een fototoestel mee te nemen of in ieder geval een smartphone.

Ruïnes van Perge

2. Ontdek het centrum van Lara

Het centrum van Lara is voor menig toerist ook een populair bezienswaardigheid en leuke activiteit. Je kan er namelijk zowel het oude deel als het nieuwe gedeelte gaan bezoeken. Het authentieke oude deel heeft nog die echte Turkse kenmerken en biedt een fantastische ervaring. Het nieuwe deel is ideaal voor liefhebbers van shoppen, maar je kan er ook goed lunchen en dineren.

3. Laat je verrassen door de Düden watervallen

Je zal het misschien niet verwachten, maar je kan ook een trip maken naar het Taurusgebergte en de Düden watervallen gaan bekijken. De waterval is ruim veertig meter lang en zal dan ook de nodige indruk maken. Er zijn in de direct omgeving van Lara meerdere prachtige watervallen te bezoeken, de meeste daarvan in het natuurpark. Het is ook mogelijk om een boottochtje te maken en op die manier te gaan genieten van de indrukwekkende Düden watervallen.

Duden watervallen in Lara

4. Winkelen in de verkoeling

In de zomermaanden kan de temperatuur hoog oplopen in het zuiden van Turkije. In Lara kan jij een tweetal overdekte winkelcentra gaan bezoeken, waar je ook nog eens kan genieten van de verkoelde lucht. De SheMall is een aanrader, maar ook Terracity kunnen wij aanraden. In de winkelcentra kom jij de bekende merken tegen en kan gaan zoeken naar de beste aanbieding. De winkelcentra beschikken natuurlijk ook over een foodcourt. Winkelen kan ook prima in Antalya, de grote stad heeft veel te bieden.

5. Relaxen op Lara Beach

Het kan zijn dat je wellicht een resort hebt geboekt dat niet direct aan het strand ligt. Dat is zeker geen ramp, want Lara Beach biedt uitkomst. Het mooie strand is kilometers lang en een populaire plek om even volledig tot rust te komen. Een bezoek aan het strand is ook geweldig voor de kinderen. Lara Beach is van alle gemakken voorzien, zoals kleedhokken en douches. Er worden ook ligbedden aangeboden voor een klein bedrag. En als laatste kan je ook deelnemen aan één van de wateractiviteiten, zoals snorkelen of het huren van een klein bootje.

Lara Beach Turkije

Top 5 resorts in Lara en Lara Beach

Wij hebben de 5 mooiste all inclusive resorts van Lara en Lara Beach voor je geselecteerd. Indien je een super luxe all inclusive Turkse Rivièra wilt boeken.

TUI Suneo All Inclusive Banner