Stranden Lanzarote Haria

Haria, 5 mooie stranden in Lanzarote

All inclusive vakantie Lanzarote geboekt en op zoek naar mooie stranden voor een strandvakantie Canarische Eilanden? Lees hier welke stranden Lanzarote er in Haria zijn. De stranden van Lanzarote maken je all inclusive Canarische Eilanden, Lanzarote, nog leuker. Zeker als je weet waar je de mooiste stranden van Lanzare kunt vinden.

Meer over Haria

Haria is de meest noordelijke van Lanzarotes zeven gemeenten. Het heeft de Sahara-woestijn en de sterke wind te danken aan wat sommigen beschouwen als de mooiste stranden van Lanzarote. Als je een strandvakantie Lanzarote wilt boeken, is Haria een aanrader. Haria is wat minder geschikt als bestemming voor een leuke jongeren vakantie Spanje. Daar heb je andere bestemmingen in Lanzarote en de Canarische Eilanden voor.

Wit en goudkleurig zand

De hele kustlijn staat bekend als Malpaís de la Corona (“slecht land”) en is bezaaid met wit en goudkleurig zand dat zich vermengt met vulkanisch magma en kleine beschutte baaien vormt (waarvan een aantal in dit artikel), die ideaal zijn om te zwemmen. Dit overwegend landelijke gebied herbergt veel van de natuurlijke wonderen van Lanzarote, zoals Jameos del Agua en La Cueva de Los Verdes (zie mijn gerelateerde artikel 23xx over deze attracties).
Ons eerste van de vijf stranden die we in dit gebied bespreken is bekend als El Caletón Blanco (“De grote inham”), een halve kilometer lang en 9 meter breed, bestaande uit fijn wit zand.

Lanzarote kustlijn

Kamperen

Kamperen is ook toegestaan op het strand, maar je moet vooraf toestemming krijgen van de gemeente Lanzarote (Cabildo). Er is voldoende ruimte om te parkeren en de guaguas (autobus) stopt hier ook.

El Risco

Het tweede strand van Haria heet El Risco, is 845 m lang en 8 m breed en bestaat uit fijn wit zand. Dit strand kan erg winderig zijn, hoewel Isla Graciosa het enigszins beschermt tegen de ruigere zeeën. Het is een klim van 400 m naar beneden (en weer naar boven!), dus niet voor bangeriken. De golven zijn matig.

Playa Tenaza Lanzarote

Caleta Caballo

Het derde strand heet Caleta Caballo, is 60 m lang en 7 m breed en bestaat uit wit zand met kiezels. Het is winderig met matige golven en biedt goede condities voor windsurfen. Het is bereikbaar per guaguas (autobus).

Caleta del Mojón

Ons vierde strand in dit Haria gebied staat bekend als Caleta del Mojón, is 100 m lang en 13 m breed en bestaat uit fijn wit zand en picon (de kleine zwarte lavastenen die vaak in tuinen worden gevonden).

Surfen voor de kust van Lanzarote

La Garita

Ons vijfde en laatste strand in dit gebied staat bekend als La Garita, is 810 m lang en 5 m breed en bestaat uit fijn wit/goudkleurig zand. Rustig water maakt dit een goed oefenterrein voordat je de sterkere golven elders in het gebied aangaat. In tegenstelling tot de andere landelijke stranden ligt dit strand in een semi-stedelijk gebied, heeft het een promenade en voorzieningen als restaurants, drankstalletjes, telefoons, parkeergelegenheid, toiletten en zelfs een kinderspeelplaats. Het is bereikbaar per guaguas (autobus).

TUI Suneo All Inclusive Banner