Zwemmen is goed voor je

Zwemmen is een van de meest populaire sporten. Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om fit te blijven en gezond te blijven. Zwemmen is een gezonde activiteit die je een leven lang kunt volhouden. Het is een low-impact activiteit die veel fysieke en mentale gezondheidsvoordelen heeft.

Zwemmen voor recreatie

Zwemmen is een geweldige recreatieve activiteit voor mensen van alle leeftijden. Recreatief zwemmen kan je een low-impact workout geven en het is ook een goede manier om te ontspannen en je goed te voelen. Veel voorkomende zwemstijlen in het recreatief zwemmen zijn schoolslag, rugslag, zijslag en vrije slag. Daarnaast kun je tijdens een vakantie huis met zwembad te huur regelen, door even lekker je lichaam aan het werk te zetten.

Wedstrijdzwemmen

Sommige mensen die van zwemmen houden, willen het naar een competitief niveau tillen. Dit kan zowel de gezondheidsvoordelen van een krachtige training als het plezier en de spanning van competitie bieden. De belangrijkste slagen die in het wedstrijdzwemmen worden gebruikt, zijn schoolslag, vrije slag, rugslag en vlinder. De gezwommen afstanden in het wedstrijdzwemmen kunnen variëren van 50 meter in een zwembad tot veel grotere afstanden in open water. Onderzoek heeft uitgewezen dat een duik in het zwembad vergelijkbaar was met yoga in termen van het verminderen van angst en stress gedurende een periode van 12 weken. Zwemmen hoef je niet per sé buiten uit te voeren, je kan het tevens binnen doen.

Verbrandt die calorieën

Zwemmen is een van de meest effectieve manieren om calorieën te verbranden. Een zachte duik kan in slechts een half uur meer dan 200 calorieën verbranden, meer dan het dubbele van lopen. En als je sneller zwemt, is die chocoladereep sneller op dan wanneer je gaat hardlopen of fietsen Als zweten je afschrikt van andere vormen van lichaamsbeweging, vrees dan niet. Als zwemmer zul je je nooit bezweet voelen, hoe hard je ook werkt, omdat het water om je heen je constant afkoelt.

Slechts drie keer per week 30 minuten zwemmen, naast een evenwichtige, gezonde voeding en levensstijl, is een van de beste manieren om fit en gezond te blijven en een positieve mentale kijk te behouden. Behalve dat het een geweldige vorm van cardiovasculaire oefening is, kan zwemmen van slechts 30 minuten per week helpen beschermen tegen hartaandoeningen, beroertes en diabetes type 2. Water ondersteunt tot 90 procent van het lichaamsgewicht. Dus als je een enkel verstuikt hebt tijdens het voetbal op maandagavond of een langdurige blessure of ziekte hebt, is zwemmen een geweldige manier om actief te blijven.

TUI Suneo All Inclusive Banner